Zaštita podataka

Želimo Vas informirati u kojim okolnostima i kako prikupljamo, koristimo i obrađujemo Vaše osobne podatke, a koje nam pružite tijekom interakcije ili poslovnog odnosa s nama, posjeta ovoj mrežnoj stranici, s njom povezanoj mobilnoj stranici ili mobilnoj aplikaciji i bilo kojoj mikro stranici (koja je administrirana u ime Termostroja od treće strane koja djeluje kao izvršitelj obrade) kojoj se može pristupiti preko ove stranice (dalje u tekstu: “Stranica”, a zajednički “Stranice”).

Potičemo Vas da pročitate ova Pravila o privatnosti prije nego što nam pružite Vaše osobne podatke. Korištenjem Stranice potvrđujete da razumijete i slažete se s uvjetima ovih Pravila o privatnosti.

Naša Stranica ne omogućuje našim posjetiteljima da komuniciraju s drugim posjetiteljima ili objavljuju informacije kojima će imati pristup druge osobe. Naša Stranica sadrži poveznice na treće strane. Takvi pružatelji mrežnih usluga treće strane mogu prikupljati osobne podatke o njihovim posjetiteljima.

Voditelj obrade podataka

Voditelj obrade osobnih podataka koji se prikupljaju putem ove Stranice jest:

Termostroj d.o.o., Franje Puškarića 1d, 10250 Lučko, OIB: 55936356176.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara u vezi sa osobnim podacima koje prikupljamo ili za više informacija o obradi i zaštiti Vaših osobnih podataka, molim Vas da nam se obratite na info@termostroj.com .

Svrha obrade osobnih podataka

Obrađujemo Vaše osobne podatke u sljedeće svrhe:

a) izvršenja ugovora ili usluga;

b) kada je to potrebno u svrhu naših legitimnih i zakonskih interesa;

c) odgovaranja na Vaše zahtjeve, upite ili prigovore;

d) marketinške aktivnosti na način da Vam šaljemo komercijalne informacije ili ponude (newslettere) o našim proizvodima, akcijama i novitetima;

e) istražiti sumnju na prijevaru, uznemiravanje, fizičke prijetnje ili druga kršenja zakona, pravila ili propisa, pravila Stranice ili prava trećih strana; ili istražiti bilo kakvo sumnjivo ponašanje koje smatramo nepristojnim ili nepriličnim;

f) radi prilagodbe i poboljšanja sadržaja, proizvoda i usluga koje nudimo putem Stranice u skladu s Vašim sklonostima, kako je opisano ovim Pravilima o privatnosti;

g) u druge svrhe kao što je navedeno prilikom prikupljanja Vaših osobnih podataka ili u bilo kojim dodatnim uvjetima i odredbama primjenjivima na određenu značajku Stranice.

Vrste podataka koji se obrađuju

Putem Stranice prikupljamo i pohranjujemo određene osobne podatke o Vama (npr. informacije koje Vas mogu izravno ili neizravno identificirati, posebice pomoću identifikatora kao što su ime, prezime, e-mail adresa, broj telefona, ulica i kućni broj).

Ako odlučite da nam ne dostavite ili pružite tražene osobne podatke, ova odluka neće imati nikakve materijalne posljedice za Vas te će te i dalje moći pristupiti Stranicama.

Podaci o pretraživanju

Tijekom Vašeg posjeta Termostroj automatski prikuplja i privremeno pohranjuje sljedeće podatke o Vašem računalu i Vašem posjetu:

• domenu i hosta s kojeg pristupate internetu;

• internetsku adresu mrežne stranice s koje Vas je poveznica izravno dovela na Stranicu , ako je to primjenjivo:

• datum i vrijeme kada ste došli na naše mrežno mjesto i kako dugo ste bili na mrežnom mjestu te koje ste stranice posjetili;

• IP adresu; i

• operacijski sustav i softver preglednika Vašeg računala.

Ove se informacije koriste samo kako bismo vam učinili Stranicu dostupnom te u statističke svrhe. Ne možemo povezati takve podatke s Vama kao pojedincem.

Primatelji ili kategorije primatelja

Kako bismo odgovorili na Vaše zahtjeve ili upite vezano uz naše proizvode ili usluge, možemo dijeliti Vaše osobne podatke s distribucijskim ili servisnim partnerom odgovornim za Vašu lokaciju ili regiju.

Kako bismo vam pružali usluge i upravljali Vašim osobnim podacima, možemo koristiti pružatelje usluga treće strane kao izvršitelje obrade. To može uključivati izvršitelje obrade izvan EU-a/EGP-a; u tom ćemo slučaju zajamčiti primjenu prikladnih zaštitnih mehanizama za zaštitu Vaših osobnih podataka, osobito uključujući sporazum o standardnim ugovornim klauzulama EU-a između nas i izvršitelja obrade.

Korištenje kolačića

Kako bismo olakšali korištenje Stranica, koristimo kolačiće zbog tehničkih i analitičkih razloga. Kolačić je mala tekstualna datoteka koja se lokalno pohranjuje u predmemoriji internetskog preglednika dok korisnik pregledava Stranicu. Kolačići ne mogu naštetiti vašem računalu ili mobilnom uređaju. Poslužitelj može jasno utvrditi Vaš preglednik s pomoću kolačića. Omogućuju prepoznavanje internetskog preglednika radi optimizacije Stranice i pojednostavljenja korištenja. Informacije sadržane u kolačićima postavljenima na našim internetskim Stranicama kontroliraju sesiju. Kolačiće koje postavljaju Stranice koriste samo naše Stranice. Ovi podaci ne koriste se za osobnu identifikaciju posjetitelja ove Stranice. Većina preglednika konfigurirana je na način da se kolačići automatski prihvaćaju. Ako želite spriječiti svoje korištenje naših Stranica koje se automatski spremaju s pomoću kolačića, možete prilagoditi postavke svojeg preglednika. Moguće je deaktivirati spremanje kolačića ili postaviti svoj preglednik na način da Vas obavještava o postavljanju kolačića. Možete odbiti ili prihvatiti kolačiće. Spremljeni kolačići mogu se obrisati i njima se može upravljati s pomoću preglednika. Za daljnje informacije o tome kako izbrisati kolačiće ili upravljati njima koristite funkciju pomoći u svojem pregledniku.

Kolačići na našoj Stranici

Naša Stranica koristi samo privremene kolačiće, koji se automatski brišu na kraju internetske serije/sesije, zajedno s kolačićima za praćenje, koji traju trideset (30) dana. Isključivo pružaju tehnički povezanu identifikaciju posjeta mrežnoj stranici i ne prikupljaju osobne podatke korisnika.

Google Analytics

Naša Stranica koristi Google Analytics, uslugu za mrežnu analitiku koju pruža Google Inc. (“Google”). Google Analytics koristi kolačiće, odnosno tekstualne datoteke koje se pohranjuju na Vaše računalo kako bi nam pomogle da analiziramo kako koristite mrežnu stranicu. Informacije koje stvara kolačić u pogledu Vašeg korištenja Stranice (uključujući vašu IP adresu) prenosit će se i pohraniti na Googleovu poslužitelju u Sjedinjenim Američkim Državama. Google će koristiti takve informacije kako bi ocijenio Vaše korištenje Stranice, sastavljao izvješća o aktivnostima na Stranici za operatere mrežne stranice, kao i za pružanje drugih usluga u vezi s korištenjem Stranice. Google također može prenositi takve informacije trećim stranama, pod uvjetom da je to propisano zakonom, ili ako treće strane obrađuju takve podatke u ime Googlea. Google ni u kojem slučaju neće povezati Vašu IP adresu s bilo kojim drugim Googleovim podacima. Možete odbiti stvaranje kolačića odabirom prikladnih postavki na Vašem pregledniku; međutim, imajte na umu da, ako odbijete takve kolačiće, možda nećete moći u potpunosti koristiti sve funkcije Stranice. Korištenjem ove Stranice dajete suglasnost za obradu podataka koje Google prikuplja o Vama na način i u prethodno navedene svrhe. Koristite dodatak za deaktivaciju koji je Google stavio na raspolaganje na poveznici “http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en” ako ne želite da se bilo koji osobni podaci prenose službi za mrežnu analitiku društva Google Inc. Ako želite odbiti i stvaranje korisničkih profila putem pseudonima, možete izraziti neslaganje s takvim pseudonimnim korisničkim profilima u bilo kojem trenutku uz trenutačni učinak za budućnost. Nadalje, u svakom trenutku imate pravo prigovora na oglašavanje s učinkom u budućnosti. 

YouTube

Naša mrežna Stranica koristi dodatke servisa YouTube (YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, SAD). Kada posjetite neku od naših stranica na kojoj je omogućen dodatak YouTube, bit ćete povezani s YouTubeovim poslužiteljima. YouTubeov poslužitelj bit će informiran o tome koje ste stranice posjetili. Ako ste prijavljeni na svoj račun na usluzi YouTube, YouTube vam omogućava da povežete radnje Vašeg preglednika izravno s Vašim osobnim profilom. To možete spriječiti odjavom s računa na usluzi YouTube. Više informacije o tome kako upravljati korisničkim podacima pogledajte u Politici privatnosti usluge YouTube dostupnoj na adresi https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Sigurnost osobnih podataka

Sigurnost Vaših Osobnih podataka iznimno nam je važna te poduzimamo razumne mjere kako bismo zaštitili osobne podatke koje prenosite na našu Stranicu i kako bismo ih zaštitili od gubitka, zlouporabe i neovlaštenog pristupa, objavljivanja, izmjene ili uništenja. Postavili smo odgovarajuće fizičke, elektroničke i upravljačke postupke kako bismo zaštitili podatke koje prikupljamo. Međutim, imajte na umu da nijedan prijenos podataka putem interneta nije u potpunosti siguran i da su uvijek moguće pogreške te zbog inherentne otvorene prirode interneta, ne možemo jamčiti da će komunikacija između Vas i nas ili informacija pohranjenih na Stranici ili na našim poslužiteljima biti potpuno sigurna od neovlaštenog pristupa trećih strana, kao što su hakeri. Vaša upotreba Stranice pokazuje Vaš pristanak na ovaj rizik. E-pošta poslana na ili sa ove Stranice možda nije sigurna. U najvećoj mjeri dopuštenoj mjerodavnim pravom, odričemo se svake odgovornosti i odgovornosti za bilo kakvu štetu (uključujući, ali ne ograničavajući se na, bilo koju i sve izravne, posebne, neizravne, posljedične ili izgubljene gubitke ili druge štete bilo koje vrste, bilo ugovorne (uključujući i temeljnu povredu), izvan ugovorne (uključujući i nemarnost) ili druge štete koju ste mogli pretrpjeti zbog bilo kakvog gubitka, neovlaštenog pristupa, zloupotrebe ili izmjene bilo kakvih informacija koje pošaljete na Stranicu.

Vaša prava

Imate pravo podnijeti zahtjev za pristup i ispravak ili brisanje osobnih podataka ili ograničenje obrade u vezi s Vašim osobnim podacima ili na ulaganje prigovora na obradu podataka, te prenijeti osobne podatke i podnijeti prigovor na adresu društva Termostroj d.o.o. ili elektroničkom poštom na adresu: info@termostroj.com kao i podnijeti prigovor nadležnom nadzornom tijelu.

U mjeri u kojoj se obrada osobnih podataka temelji na Vašoj privoli, imate pravo na povlačenje dane privole u svakom trenutku bez učinka na zakonitost obrade koja se temeljila na privoli prije njezina povlačenja.

Imate pravo podnijeti prigovor nadležnom tijelu u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog Parlamenta i Vijeća o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ od 27. travnja 2016. (dalje u tekstu: „GDPR“), Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i drugim primjenjivim zakonima ako smatrate da se obradom osobnih podataka povezanih s Vama krši GDPR. U tu svrhu osobito se možete obratiti nadležnom tijelu u državi članici EU-a ili Vašoj zemlji prebivališta ili mjesta u kojem je došlo do navodne povrede.

Zadržavanje

S obzirom na svrhe, Vaši Osobni podaci bit će obrađivani sve dok se ne postigne određene svrha ili dok ne povučete svoju privolu za obradu podataka, iskoristite svoje pravo na prigovor ili ograničite obradu. Podaci prikupljeni u svrhu funkcioniranja ove mrežne Stranice čuvat će se do prestanka rada Stranice. Osim gore navedenog, Termostroj će zadržati Vaše Osobne podatke za vrijeme potrebno ili dopušteno u skladu s mjerodavnim pravom (npr. računovodstveni i porezni propisi).

Kontaktni podaci za zaštitu podataka

Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara u vezi sa obradom osobnih podataka, ovom Stranicom ili ovim Pravilima o privatnosti možete nam se obratiti putem sljedećih kontakata:

e-poštom na adresu: info@termostroj.com

poštom na adresu: Termostroj d.o.o., Franje Puškarića 1d, 10250 Lučko, OIB: 55936356176.

Salvatorna klauzula

Ako bilo koja odredba ovih Pravila o privatnosti bude smatrana ili proglašena nevažećom, nezakonitom ili neprovedivom iz bilo kojeg razloga na temelju bilo kojeg zakonskog propisa i javne politike, takva se odredba ne primjenjuje/prestat će vrijediti i proizvoditi pravne učinke u onoj mjeri u kojoj je nevažeća ili neprovediva, a ostale odredbe se nastavljaju primjenjivati/ostaju važiti s punim pravnim učinkom.

Mjerodavno pravo i sudska nadležnost

Za sve nesuglasice/sporove koja se odnose na Stranicu i/ili ova Pravila o privatnosti mjerodavno je hrvatsko pravo. Suglasni ste da će isključiva nadležnost i mjesto održavanja bilo kojeg pravnog postupka koji se odnosi na Stranicu i/ili ova Pravila o privatnosti biti u nadležnim sudovima koji se nalaze u Republici Hrvatskoj. Ne jamčimo niti impliciramo da su Stranice ili sadržaj/materijali na Stranicama prikladni za upotrebu izvan Republike Hrvatske. Informacije navedene na Stranicama koje se odnose na bilo koje proizvode ili usluge primjenjive su samo u Republici Hrvatskoj, te ti proizvodi i usluge možda nisu dostupni na svim lokacijama i teritorijima. Ako se nalazite izvan Republike Hrvatske, Vi ste isključivo odgovorni za poštivanje svih važećih i primjenjivih lokalnih zakona.

Promjene i ažuriranje Pravila o privatnosti

Termostroj pridržava pravo izmjene ili ažuriranja ovih Pravila o privatnosti u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Molimo Vas da s vremena na vrijeme provjerite sve izmjene ili ažuriranja naših Pravila o privatnosti, koja će biti objavljena ovdje i pokazivat će ažurirani datum stupanja na snagu na prvoj stranici Pravila o privatnosti ako bilo koje izmjene ili ažuriranja budu izvršena.